A SEO audit akkor hasznos, ha egy weboldal összetett, régóta létezik és egy pár kattintással nem lehet egy átlag felhasználónak átlátni. Ilyen esetben érdemes a weboldalra vonatkozólag egy teljes auditot (vizsgálatot) készíteni, hogy a SEO szakember ne nyúljon úgy az oldalba, hogy azt nem ismeri teljes mértékben.

Mindenek előtt a legfontosabb, hogy meghatározzuk mi a célunk. Számos dolog vizsgálható egy audit segítségével, jobb kulcsszavakat lehet találni, technikai hibákra lehet rávilágítani stb. Azonban a legfontosabb kérdés, amit kapnak a SEO szakemberek: Hogyan lehet javítani a helyezésemen?

 

Fontos, hogy a SEO audit nem teljesen erre való. Célja, hogy elemezze a vállalkozás oldalát, megértse azt, ez által kiderüljön, hogy hol kell javítani. Egy SEO szakember számára sem átlátható 1 óra alatt sem mindenféle elemzés nélkül egy több száz aloldallal rendelkező honlap.

Egy SEO auditnak a következő információkat kell tartalmaznia:

 

Technikai elemzés

On-page elemzés

Off-page elemzés

Versenytárselemzés és kulcsszókutatás

 

SEO audit kérek

 

Technikai SEO

 

Az első dolog, amit itt át kell nézni, hogy az oldal megfelelően indexelve van-e. Mindig ezzel érdemes kezdeni, különben nincs mire építkeznünk. Hogy pontosan mit nézünk a technikai SEO keretében, arról ebben a blog cikkünkben beszéltünk bővebben.

 

On-Page SEO

 

A kezdeti technikai elemek után jöhet a szintén óriási falat, on-page SEO. Miután meggyőződtünk, hogy az emberek és a robotok is megfelelően elérhetik oldalunkat meg kell néznünk, hogy az oldal miként használható.  Az On-Page audit során elemzett részekről itt olvashatsz bővebben.

 

Off-Page SEO

 

Az off-page SEO jelentése, hogy milyen linkek mutatnak weboldalunkra. A Google szemében, ha ránk mutató linkek vannak, az azt jelenti: Megbízható vagy, hiszen mások is megbíznak a tartalmadban. Fontos, hogy linkjeink relevánsak legyenek és olyan oldalról érkezzenek, amelyek nem ártanak weboldalunk minőségének. Fontos, hogy mindenképp egyeztessünk SEO szakemberrel, ha linképítésbe kezdenénk.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Kapcsolatfelvétel

Melyik szolgáltatás érdekel?

Adatvédelmi nyilatkozat

15 + 4 =