Egy webshop egyik legfontosabb oldala SEO szempontból a kategória oldal. Sokan azonban nem tesznek meg mindent, hogy megfelelő módon optimalizálják és ezzel nagyon sok vevőt veszítenek. Ennek a cikknek a segítségével megtanulhatod, hogy miként teheted ezt meg.

 

A kategória oldalak gyakorlati célt szolgálnak a webshopoknál, innen indul el az érdeklődő keresni a számára megfelelő terméket. A keresőmotorok pont ezért sokszor igen előkelő helyen jeleníti meg őket egy általánosabb keresés iránt. (Például: pelenka – ebben az esetben a főkategóriánkra fog vezetni minket a Google, majd onnan eldönthetjük, hogy milyen méret és márka érdekel minket)

Tehát SEO szempontból ez egy kiemelten fontos rész, most pedig segítünk, hogyan tudod ezt optimalizálni.

SIKERES SZERETNÉK LENNI A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN

A kategória oldalak jelentősége

A kategória oldalak jelentősége nem vitatott, ha e-kereskedelemről beszélünk. A webshop kezelők ezeknek a segítségével próbálják meg minél jobban szétszedni kínálatukat és azon belül pedig szűrési lehetőségeket létrehozni, könnyítve az ügyfelek tájékozódását.
Kinézetileg ezek általában egyszerűek és könnyen átláthatóak. Ez is a céljuk, hogy gyorsan, a ténylegesen releváns kategória felé tereljék a látogatót. A kategória oldalakhoz népszerűsítve az elérhető termékeket és márkákat szövegezést szokás rögzíteni. Ez SEO szempontból is szükséges, hiszen így a termékek mellett a content-et is tudja értékelni a Google. Azonban figyeljünk mindig oda, hogy ez a szöveg ne terelhesse el olvasónk figyelmét, mert a célunk az eladás, nem pedig az, hogy a látogató olvasson. Tartsuk be a következő szabályokat:

  • Kulcsszavakhoz mérten elegendő szövegezés
  • Belső link elhelyezése
  • Termékközpontú elhelyezés megtartása

Nem volt hivatalos Google általi információ

Nagy nehézséget okoz, hogy a Google-nek nincs hivatalos útmutatója, hogy miként tudunk olyan kategória oldalt létrehozni, ami a keresőmotoroknak is tetszik. E miatt a SEO szakemberek csak a korábbi tapasztalataikra tudtak hagyatkozni, sokan pedig kategória oldalaikat noindex-re állítottak csak azért, hogy elkerüljék a büntetést.

2019-ben azonban John Mueller, a Google vezető elemzője adott néhány morzsát, amin hivatalosan is el lehet indulni a fejlesztések során:

Google által figyelembe vett rangsorolási tényezők a kategória oldalaknál

  • Kulcsszóhalmozás elkerülése a kategória oldalakon
  • Külső hivatkozások építése a kategóriaoldalakra mutatva
  • Segítsük a kategória gyors elérését a menüből
  • Belső linkek optimalizálása a kategóriaoldalakhoz

Ezek a tanácsok viszont igen általánosak voltak, amelyeket a SEO szakemberek korábban is tudtak, így marad a tapasztalat és a megfelelő marketing látásmód, hogy egy olyan kategória oldal jöjjön létre, amely a felhasználóknak és a keresőmotoroknak is megfelelő.

Kulcsszóválasztás

Mint általánosságban a szövegírás, itt is minden a kulcsszó kiválasztásánál kezdődik. Ez azonban közel sem olyan egyszerű, mint egy blog cikk esetén.

A szokásos elemzésen túl (mennyi keresés van rá, nehézségi szint meghatározása) azt is figyelembe kell venni, hogy a vevő miként jut el végül erre az oldalra és mi a keresési szándéka. Így a szándék megértése kiemelten fontos, amikor e-commerce kategória oldalt optimalizálunk.

Milyen legyen a szövegezés?

 

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy miután megtudtuk a kulcsszavakat miként épüljön fel a szöveg. Olyan legyen, ami tényleg segít az ügyfélnek? Vagy igazából teljesen mindegy, hiszen úgy is elrejtjük, minek tegyünk bele annyi energiát?

Mi azt javasoljuk, hogy bár valóban ezek a szövegek nem feltétlen az ügyfélnek szólnak, viszont a megfelelő kulcsszavakat úgy lehet beépíteni, hogy azt egy természetes szövegként jelenítjük meg. Viszont a megíráskor figyelnünk kell rá, hogy a szöveg bár lehet információs, ne vigyük túlzásba, mert a Google félreértelmezheti a szöveget és nem a vásárlásokra vonatkozó kereséseknél fogja előtérbe helyezni kategória oldalunkat.

Hatásos kategória szövegek

Bár nincs varázslat, amire azt mondhatnánk, hogy „ez a szöveg működni fog”, viszont témaköröket meglehet határozni, amilyen irányba érdemes lehet terelni a szövegeket.

Vásárlási útmutató: A fő kulcsszavak említése után máris jöhet egy útmutató, amellyel segítjük az ügyfelet a vásárlással. Ezzel egy érdekes és hasznos szöveget alkotunk.

Gyakran ismételt kérdések: Az ügyfélszolgálat gyakran ugyan azokat a kérdéseket válaszolja meg egy termékcsoporttal kapcsolatosan? Használd ki! Építsd be a kategória szövegekbe egy gyakran ismételt kérdések részt.

Minőségi információk: Használjuk ki a helyet és jelenítsük meg, hogy mennyivel vagyunk különlegesebbek versenytársainknál.

 

Összefoglaló

Tehát nincs varázslat ebben a témában, viszont haladó szintű kulcsszókutatásra és szövegíró tudásra van szükség. Illetve rengeteget számít a SEO tapasztalat, hogy sikeres kategória szövegek jöjjenek létre.

Keresd a SEO Magyarország csapatát a sikeres kategória szövegekhez