Mostanában a Facebook-on rengeteg kinézeti változáshoz szokhattuk hozzá, most ismét egy ilyen következik: Az oldalak elrendezéséhez és funkcióihoz nyúltak most hozzá, amelyeknek a célja, hogy elősegítsék a közösségépítést és az üzleti célokat.

 

Viszlát lájkok

Mindenki számára a lájkokkal indult el a Facebook: hírességek oldalait kezdtük el lájkolni, hogy lássuk, mi történik velük napról-napra. Nos, ez a funkció, amitől búcsúzni fogunk. Innentől kezdve kiemelt helyen a „követés” funkció marad. A módosítást a Facebook azzal indokolta, hogy a lájkok számából nem derül ki, hogy mennyire népszerű egy oldal, hiszen lehet, hogy azóta már rég kikapcsolták a követést, így nem jelennek meg a hírfolyamban az oldal által kirakott posztok.

 

Öt új lehetőség a Facebook oldalak kezelésében

Nézzük, hogy a marketingeseknek és a Social Media specialistáknak milyen lehetőségek nyílnak meg az oldalak kezelése során.
1, Dedikált hírcsatorna

Ezzel egy különálló hírcsatorna jön létre, amelyeknek segítségével az oldal bekapcsolódhat beszélgetésekbe és követheti a trendeket. Ezen kívül a hírek oldal új kapcsolatokat fog javasolni, mint: új személyek, oldalak és csoportok. A megjegyzések során a közéleti személyiségek által adott kommentek felülre fognak kerülni, tehát több embert érhetnek el.

Dedikált hírcsatorna megjelenés

2, Könnyű váltást a profilok között.

Az adminisztrátoroknak nem volt egyszerű dolgok a profilok között váltakozni, szinten biztos, hogy járt ki-be jelentkezéssel. A mostani frissítéssel egyszerűen, a fő navigáció keretén belül fognak tudni váltani.

váltás a profilok között

3, Továbbfejlesztett oldalkezelő eszközök

Most már lehetőség lesz 1-1 oldalkezelőhöz hozzáadni, hogy milyen feladatokat végezhessen el. Például hozzáférést adhat az oldal gazdája a statisztikák megtekintéséhez, a hirdetések kezeléséhez, a tartalom vagy éppen a közösségi tevékenységek, üzenetek kezelésére.

új oldalkezelő eszközök

4, Újabb statisztikai lehetőségek

Erről sajnos nincs túl sok információnk, de a Facebook jelezte, hogy továbbfejlesztik a statisztikai lehetőségeket, így még több információt fogunk látni oldalunkról.

5, Biztonsági fejlesztések

A Facebook számos javítást végzett, hogy érzékelje a nem engedélyezett tevékenységeket, mint például a gyűlöletbeszéd. Annak érdekében, hogy szabályokat betartó oldalakat kiemelje, megerősíti a kék jelvényt hozzájuk, így tudhatják, hogy egy megbízható oldalt olvasnak.

Ezek az újítások érdekesek, reméljük zökkenőmentes lesz az átállás.

Nincs időd folyamatosan nyomon követni a változásokat?

Kérd ajánlatunkat közösségi média kezelésre

és levesszük a válladról a terhet.